Teluk Marudu

Teluk Marudu

Isnin, 22 April 2013

ANUGERAH CEMERLANG KINABALU 2012

PELAJAR CEMERLANG DIRAI

Tuaran : Seramai 30 orang pelajar cemerlang SMK Badin bersama ibubapa masing-masing diraikan dalam satu majlis khas di sini kelmarin.

Majlis yang dikenali sebagai Majlis Anugerah Gemilang Kinabalu 2012 diadakan sebagai penghargaan dari pihak sekolah kepada pelajar-pelajar cemerlang dalam peperiksaan awam dan kurikulum pada tahun 2012.

Seramai 17 orang calon PMR 2012 menerima sijil dan cenderamata dari pengerusi PIBG SMK Badin iaitu Tuan Haji Noorzain Hj. Tawi. Senarai penerima anugerah diketuai oleh adik Mohd. Faiz Mahmud yang mendapat 9A. Lima orang memperolehi 8A yang terdiri dari Mardhiatul Izzaty Mahmood, Noor Aisyah Salim, Noriswarah Karmin, Nurhazirah Noralim dan Umairah Balqis Adawiyah Zainuddin.

Turut menerima anugerah Mohammed Izzat Omar Salim, Nur Millatina Fasha Roslan Radzi Siamit, Nuri Aqilah Awang, Juliheni Yohanes, Azizul Aiman Manap.

Seorang pelajar Pendidikan Khas bermasalah penglihatan adik Nordiah Marikan turut menerima anugerah apabila Berjaya memperolehi 6A, 1B, 1D dalam PMR 2012
Penerima anugerah lain, Muhammad Haziq Ishak, Sainuddin Mantedan, Mohd. Dzulfitri Matin dan Mohd. Faiz Farizan Saidin.

Lima orang calon SPM 2012 turut menerima anugerah. Mereka terdiri dari Hizratul Edora Mokhtar 8A. Peneima lain Mohd. Faez Hadi, Dzulfadhlie Wasli, Yani Athira Saidur dan Nur Fadzilah Patrick.

Seramai enam orang calon STPM 2012 yang terdiri daro Ramlah Sarika, Sawati Uttu Diki, Era Erna Umar Mayah, Azai Lazimin, Lorannie Mahalingam dan Harizah Khalid Yunus turut menerima anugerah gemilang kinabalu atas pencapaian cemerlang mereka dalam peperiksaan STPM 2012.

Dua orang pelajar, adik Bennie Irwan dan Amizah Amir turut menerima anugerah atas pencapaian cemerlang mereka dalam aktiviti kokurikulum sepanjang tahun 2012.

Tidak ketinggalan seramai 21 orang guru yang melaksanakan kajian tindakan dan inovasi dalam pengajaran dan pembelajaran turut menerima pengiktirafan dalam majlis berkenaan.

Terdahulu dalam majlis yang sama Pengetua SMK Badin Puan Lim Lai Hong menjelaskan bahawa kejayaan pelajar-pelajar berkenaan adalah atas usaha bersama antara pihak sekolah, PIBG, guru-guru, ibu bapa dan pelajar itu sendiri.

“Selain belajar dengan tekun pada sesi pembelajaran biasa waktu siang, dengan kerjasama semua pihak pembelajaran waktu malam turut dilaksanakan atas persetujuan bersama” kata Lim.

“Ketekunan pelajar, bimbingan guru dan kerjasama ibubapa telah memainkan peranan penting hingga keputusan peperiksaan awam SMK Badin menunjukkan peningkatan sejak tiga tahun lalu” kata beliau lagi.

Anugerah disampaikan oleh Pengerusi PIBG SMK badin, Tuan Haji Norzain Hj. Tawi

Utusan Borneo. 22 April 2013.Hal. B4


Tiada ulasan:

Catat Ulasan