Teluk Marudu

Teluk Marudu

Sabtu, 24 Disember 2011

9 PELAJAR SMK BADIN CAPAI 'A' DALAM SEMUA MATA PELAJARANTAJUK : 9 PELAJAR SMK BADIN CAPAI ‘A’ DALAM SEMUA MATA
PELAJARAN

Tuaran : Seramai 09 orang pelajar SMK Badin mendapat ‘A’ dalam semua mata pelajaran yang diambil dalam Penilaian Menengah Rendah 2011, demikian kata Pengetua sekolah berkenaan Puan Lim Lai Hong di sini pada Rabu.

Masniati Mustafa dari kelas aliran Bahasa Arab mendahului senarai pelajar cemerlang sekolah berkenaan dengan pencapaian 9A. Manakala tujuh yang lain mendapat 8A dan seorang mencapai 7A. Antara pelajar yang berjaya mendapat 8A ialah Maryam binti Sarkauvi, Awang Ku Muiz Ag. Mumin, Mohd. Faiz Saibol, Nur Idayu Aldin, Shahidah Masri, Wendy Chong May Shia dan Muhd. Nizam Nasip manakala Florisca Aldina Godulus mendapat 7A.

Empat orang berjaya mencapai 7A 1B, enam mencapai 6A 2B manakala sembilan yang lain berjaya mendapat 5A.

Menurut Lim, pencapaian SMK Badin kali ini merupakan peningkatan kualiti dengan bilangan pelajar yang mendapat A dalam semua mata pelajaran seramai sembilan orang meningkat sebanyak 2.6 peratus berbanding hanya seorang atau 0.35 peratus sahaja pada tahun 2010. Manakala mata pelajaran Kemahiran Hidup Teknikal dan Bahasa Arab berjaya mencapai keputusan seratus peratus.

Utusan Borneo 24 Dis 2011

is. 2011

Tiada ulasan:

Catat Ulasan